Pravila

Igralci in igralke

Na turnirjih MaJaRoN OPEN in MaJaRoN MASTERS 2013 imajo možnost nastopa igralci, ki v pretekli sezoni (2012/13) niso bili registrirani pri kateri od ekip 1. ali 2. moške članske lige okrilja OZS, oziroma se ne uvrščajo med najboljših 30 igralcev odbojke na mivki po lestvici taiste zveze (http://www.odbojka.si/mivka/mivka_lestvica/lestvica_moski). Za igralke pa velja omejitev, da igralka, ki zaseda katero od prvih 10 mest že omenjene lestvice (http://www.odbojka.si/mivka/mivka_lestvica/lestvica_zenske) oziroma je bila v pretekli sezoni (2012/13) registrirana v kateri od ekip 1. ženske članske lige OZS, lahko igra kot “moški” predstavnik ekipe, torej ekipa poleg nje še vedno potrebuje niže rangirano, rekreativno žensko članico. Nastop ni dovoljen tudi igralcem, ki (ali pa so kdaj od vključno leta 2011 dalje) nastopajo na turnirjih pod okriljem CEV ali pa PRO TOUR.

Ekipo posameznega turnirja lahko sestavljajo do največ  štirje igralci, kvalificirana ekipa pa mora nato v enaki zasedbi nastopiti tudi na zaključnem, MaJaRoN MASTERS turnirju.

Prijava

Igralci se lahko prijavijo prek elektronske pošte, na naslov: info@okadergas.net, in sicer najkasneje do 20.ure na dan pred tekmovanjem, ali pa nato na kraju dogodka, do žreba tekmovalnih parov, ki bo izveden 30 minut pred pričetkom prve tekme. Prijavnina na MaJaRoN OPEN turnirju znaša 25€ na ekipo, in se poravna na kraju dogodka, udeležba na zaključnem MaJaRoN MASTERS 2013 turnirju pa je BREZPLAČNA. Vsa sredstva pobrana s prijavninami določenega turnirja, se namenijo za nagradni sklad taistega turnirja in pa za pogostitev vsake od ekip.

Pravila

Igra se po pravilih, ki jih določi organizator (standarden sistem repasaža oziroma skupinski sistem v primeru manjše udeležbe). V polju igrajo dva igralca in ena igralka in sicer do 15 dobljenih točk oz. na razliko dveh točk. Zavoljo čim manjšega tveganja poškodb na turnirju, za dotike mreže in pa prestope veljajo še stara pravila sojenja (do 2008).

Vsi sodelujoči na turnirjih MaJaRoN 2013 v organizaciji ŠD Fitko in ŠD Adergas igrajo na lastno odgovornost. Organizator ne odgovarja za morebitne poškodbe prisotnih in tekmovalcev.